Vermonniitty
Vermosta on moneksi
vermonniitty on 23/08/2019

Vermonniityn kupeessa sijaitseva Vermo Areena on tunnetusti raviurheilun aktiivinen näyttämö ja Suomen pääravirata. Vermo on tämän lisäksi myös paljon muuta – alueella järjestetään esimerkiksi monenlaisia tapahtumia, kirpputoreja ja aktiivista nuorisotoimintaa. Lue vinkit ja poimi vierailua varten omat suosikkisi!

Oletko käynyt raveissa? Ensikertalaiselle Vermon tunnelma on kokemisen arvoinen juttu, ja totoaminen tuo vierailuun hauskaa jännitystä. Ravitunnelmaan pääsee keskiviikkoravien lisäksi monissa muissakin ravitapahtumissa. Lisäksi Vermossa järjestetään suurtapahtumat Finlandia-ajo ja Suuri Suomalainen Derby. Tämän vuoden lokakuussa kaviot kopisevat myös EM-ravien tahtiin.

Vermo ei kuitenkaan pyöri ainoastaan hevosurheilun ympärillä: hyvät liikenneyhteydet ja monipuoliset tilat mahdollistavat monenlaiset tapahtumat, kuten kokoukset, messut, konsertit ja näyttelyt. Kokousta tai elämyksellistä juhlaa järjestävän voi vuokrata myös näköalapaikalla sijaitsevan aition vuokraamista.

Toimintaa lapsille ja nuorille

Vermossa järjestetään myös aktiivista nuorisotoimintaa: Vermon Ravikoululla lapset ja nuoret pääsevät raviurheilun pariin aitiopaikalta! Viihtyisikö lapsesi esimerkiksi kepparien parissa, ponikerhossa tai ravinuorten tapaamisissa, vai kiinnostaisiko häntä oppia ajamaan hevosia ja poneja? Ravinuoret tekevät myös erilaisia hevosaiheisia retkiä.

Lounasta tallialueella

Miten olisi lounas Vermossa ulkoilun tai vaikkapa etäpäivän lomassa? Kävelyreitin varrella tallialueella sijaitseva lounaskahvila Tallitupa on helppo valinta maukkaan kotiruoan ystävälle. Kahvila on avoinna lounasajan lisäksi myös ravien aikana. Jos taas kaipaat hieman luksusta arkeen, valitse à la carte -ravintola Ravilla! Totohallista löytyvä Voltti Street Bar sen sijaan tarjoaa mutkatonta grilliruokaa.

Virkisty ulkoilmassa

Lähde reippailemaan Vermon ympärillä aukeavalle kauniille ulkoilualueelle. Vermo on ravirataa lukuun ottamatta vapaasti ulkoilijoiden käytettävissä – kunhan muistat, että hevosilla on alueella aina etuajo-oikeus. Suuntaa esimerkiksi Perkkaan ja Vermon kotikaupunkipolulle bongaamaan lintuja ja tutustumaan alueen monipuoliseen kasvistoon. Kesäyönä saatat nähdä rannalla ja veden päällä myös lepakoita hyönteisjahdissa!

Aivan Vermon tuntumassa sijaitsee myös Talin frisbeegolfpuisto useine erilaisine väylineen. Rata on kaikkien käytettävissä maksutta ympäri vuoden, joten se tarjoaa aloittelijalle oivan mahdollisuuden tutustua frisbeegolfin saloihin. Vermon maasto on omiaan myös koiran kanssa liikkuvalle, ja löytyypä raviradan kupeesta myös Talinhuipun koirapuisto.

Konttitori kirppisten ystäville

Kirppisten ystävän kannattaa ehdottomasti suunnata kesäsunnuntaisin Vermon parkkipaikalle, jossa järjestetään Merimieskirkon Konttitori-kirppis! Myynti tapahtuu kätevästi suoraan auton peräkontista, ja 25 euron paikkavuokralla saa käyttöönsä 2 parkkiruutua.

Kirjoitimme aiemmin tekstin muistakin Vermonniityn lähellä sijaitsevista kirpputoreista!