Vermonniitty
Vietä lasten kanssa riemukas pääsiäinen!
vermonniitty on 16/04/2019

Pääsiäinen on yksi niistä juhlapyhistä, kun kaupunki hiljenee ja monet paikat sulkevat ovensa. Vermonniityn lähiympäristö tarjoaa lomalaisten onneksi monenlaista puuhaa aina sisäaktiviteeteista ulkona reippailuun. Kokosimme lapsiperheen lomalaisille vinkkejä, joilla pääsiäinen sujuu riemukkaissa merkeissä.

Lentäviä lautasia linkoamaan

Ulkona peuhaaminen on useimmiten helpoin tapa varmistaa lapsiperheen rauhaisa yhteiselo. Jos haluatte kokeilla porukalla jotain tavallisuudesta poikkeavaa tänä pääsiäisenä, frisbeegolf on siihen erinomainen vaihtoehto. Frisbeegolfin suosio piilee siinä, että se on edullinen koko perheen laji, jonka aloittaminen ei vaadi paljoa. Vaikka frisbeegolf on yleisemmin tunnettu kesälajina, harrastetaan sitä todellisuudessa läpi vuoden ja Talin frisbeegolf-puisto on heittäjille avoinna myös pääsiäisenä.

Illan hämärässä tai lumisella säällä pelatessa on hyvä varautua hetkittäiseen aarteenmetsästykseen. Frisbee nimittäin häviää hankeen yhdessä hujauksessa. Lumihangesta etsimistä helpottaa, kun tuunaa kiekon lahjanauhalla ja teipillä uuteen uskoon. Pimeällä heittäessä kiekko on parasta virittää ledivaloilla. Pienet lentävät lautaset ovat myös komea näky keväisessä illassa.

Lounas mäyrämetsän kupeessa

Luontotalo Villa Elfvik ja Café Elfvik ovat auki pääsiäisen jokaisena päivänä kymmenestä neljään. Vermonniityn naapurissa, Laajalahden luonnonsuojelualueen kainalossa toimiva Villa Elfvik on yksi parhaista lapsiperheen vierailukohteista ympäri vuoden. Luontotalossa järjestetään retkiä ja tapahtumia, sekä talon yläkerrassa on lapsille oma mäyränmetsä, jossa mielikuvituksen voi päästää lentoon.

Luontotalon ympäristössä on helppokulkuisia luontopolkuja koko perheelle ja retkeily onnistuu myös vaunujen kanssa. Café Elfvik tarjoaa nälkäisille retkeilijöille keittolounasta ja pienempää purtavaa.

Villa Elfvikissä on esillä myös vappuun asti ajankohtainen näyttely Suomenlahden meriluonnosta ja ihmisen vaikutuksista siihen. Näyttely opettaa myös, mitä jokainen voi tehdä merten hyvinvoinnin parantamiseksi. Lue lisää Villa Elfvikistä ja ympäristön luontopoluista luontotalon sivuilta.

Sisälle riehumaan

Mielekästä sisäpuuhaa on hyvä aina olla takataskussa huonon sään varalle. Oletteko käyneet jo keilaamassa yhdessä? BowlCircus Sello on avoinna pääsiäisenä joka päivä. BowlCircuksen lapsille suunnatut automaattiset ränniesteet auttavat pitämään keilapallon keilaradalla koko heiton ajan, joten keilapallo osuu aina keiloihin. Tämä on taatusti hauskaa ajanviettoa siis myös perheen pienimmille.

Uinti on useimmille lapsille yksi suosikkipuuhista, ja päivä altaassa polskien takaa usein hyvät yöunet perheen pienimmille. Leppävaaran uimahalli on avoinna kiirastorstaina lyhennetyllä aukioloajalla ja kiinni pitkäperjantaina, mutta muuten avoinna normaalien aukioloaikojen puitteissa.

Myös HopLop Konala on avoinna läpi pääsiäisen. HopLopista löytää taatusti koko perheelle hauskaa puuhaa. Haastetta löytyy myös aikuisille 10 metrin kiipeilyseinällä ja köysiseikkailussa, ja sykettä pääsee nostamaan toden teolla 18 metrin vaijeripudotuksessa. Kun isommat lapset suuntaavat kiipeilymaailmaan, voi perheen pienimmät rakentaa jättipalikoista linnakkeen tai lähteä seikkailulle labyrinttiin.

Jos perheessä on vanhempia lapsia, jotka tykkäävät pomppia, on Rush Helsinki ehdottomasti käymisen arvoinen paikka. Alle kymmenen minuutin ajomatkan päässä Vermonniitystä olevassa trampoliinipuistossa on nyt pääsiäisen aikaan pidennetyt aukioloajat.

Vietitpä pääsiäisviikonloppua sitten rauhallisesti luonnossa käyskennellen tai vauhdikkaiden harrastusten parissa, toivotamme jokaiselle riemukasta pääsiäistä!