Vermonniitty
Rennompaa perhearkea Vermonniityssä
vermonniitty on 30/10/2019

Arjen toimivuus on toivelistan kärkipäässä, kun lapsiperhe etsii uutta asuinaluetta. Silloin katse suuntautuukin ensin tulevan asuinalueen omiin ja muihin lähistöllä sijaitseviin palveluihin. Vermonniityssä kaikki arjen palaset loksahtavat vaivatta paikoilleen, koska palvelut on suunniteltu lapsiperheiden tarpeita ajatellen.

Uusi päiväkoti on jo avattu

Majurinkulman uusi päiväkoti on avattu Perkkaalle aivan Vermonniityn kylkeen elokuussa 2019. Päiväkodissa toimii kuusi lapsiryhmää. Lisäksi kunnallista päivähoitoa tarjotaan esimerkiksi Leppävaaran keskustan läheisyydessä Roosaliinan, Ruusulinnan, Leppäviidan ja Kartanonpuiston päiväkodeissa.

Vermonniityn vierestä Perkkaalta löytyy myös yksityinen, musiikkipainotteinen päiväkoti Pilke Tuulikello. Lisäksi Leppävaarassa toimii yksityinen päiväkoti Ruusu, joka painottaa toiminnassaan liikuntaa.

Yhtenäiskoulu naapuriin

Vermonniityn peruskouluikäiset pääsevät syksyllä 2023 opiskelemaan upouuteen kouluun! Perkkaanpuiston 700 oppilaan yhtenäiskoulussa toimii sekä ala- että yläaste. Uuden koulun valmistumiseen saakka vuosiluokat 1-6 käydään Perkkaanpuiston ala-asteella. Isommat peruskoululaiset opiskelevat esimerkiksi lähistöltä löytyvissä Ruusutorpan, Veräjäpellon, Leppävaaran ja Postipuun kouluissa.

Haaveiletko, että lapsesi pääsisi painotettuun opetukseen? Musiikkiluokalle voi hakea Lintuvaaran tai Rastaalan kouluun kolmannelle vuosiluokalle. Montessoriopetusta tarjotaan ala-asteikäisille Ruusutorpan koulussa Leppävaarassa. Yläasteella voi suuntautua ilmaisutaiteeseen Kilonpuiston ja Pohjois-Tapiolan kouluissa, musiikkiin Karakallion ja Tapiolan kouluissa, urheiluun Leppävaaran koulussa, kuvataiteeseen Viherlaakson koulussa sekä matemaattis-luonnontieteellisiin aineisiin Mankkaalla.

Harrastusmahdollisuuksia joka kulmalla

Vermonniityn asukkailla on oivalliset harrastusmahdollisuudet niin lapsille kuin aikuisille, joten arjen vastapainona toimivien aktiviteettien perässä ei tarvitse ajella pitkiä matkoja.

Soitto- tai laulutunneista kiinnostuneella on runsaasti valinnanvaraa aivan lähellä: Leppävaarasta löytyvät esimerkiksi musiikkiopisto Juvenalia, musiikkikoulu Musaamo sekä musiikki- ja tanssikoulu Estrada. Pienemmälle lapselle musiikillisia elämyksiä tarjoaa esimerkiksi Jamkids-muskari.

Urheilumahdollisuudetkin ovat lähes rajattomat: Leppävaaran urheilupuistossa ja sen ympäristössä voi harrastaa monia lajeja aina jääkiekosta voimisteluun ja yleisurheiluun. Liikuntahallissa pelataan esimerkiksi kori-, lento- ja käsipalloa, salibandya ja futsalia. Uimahallin yhteydessä toimii kesäisin myös maauimala. Lisäksi Vermonniityn viereen Hatsinanpuistoon rakentuu lähivuosina kattavat sisäliikuntatilat.

Onko lapsesi kiinnostunut raviurheilusta tai hevosten ja ponien hoidosta? Vermon Ravikoululla 7–15-vuotiaat lapset ja nuoret pääsevät puuhailemaan esimerkiksi keppihevosten parissa, ponikerhossa ja ravinuorten tapaamisissa.

Tuttavia ja tekemistä asukaspuistossa

Monille lapsiperheille yhteisöllisyys, vertaistuki ja samassa elämäntilanteessa olevien vanhempien seura on tärkeää. Perkkaalla toimii asukaspuisto, joka on tarkoitettu kaikille lähialueen lapsiperheille. Puisto tarjoaa mahdollisuuden sekä omaehtoiseen että ohjattuun toimintaan, ja sen tilat leikkivälineineen ovat vapaasti käytettävissä.
Asukaspuisto on myös koululaisten viihtyisä vapaa-ajan viettopaikka. Puistossa toimii myös kerho kotihoidossa oleville 2–5-vuotiaille lapsille, ja arkipäivisin noin klo 10 puistossa järjestetään ohjattua toimintaa.

Ruokaostokset kätevästi läheltä

Vermonniityn lähikauppana toimii tällä hetkellä K-Market Perkkaa, josta löytyy myös K-Ruoka -verkkokaupan noutopiste. Vermonniityssä asuinalueen omat palvelut tulevat keskittymään tulevaisuudessa Kössi Koskisen aukiolle, jonne rakentuu tori, tiloja asukastapaamisiin, päivittäistavarakauppa ja liiketiloja pienmyymälöille. Tämä Vermonniittyä ja Perkkaan asuinaluetta palveleva aluekeskus sijoittuu Majurinkadun itäpuolelle. Kauppakeskus Sellon monet ruokakaupat ja monipuoliset hypermarketit palvelevat aivan nurkan takana Leppävaaran aseman kupeessa.

Nelijalkaisetkin viihtyvät

Vermonniitty on koiraystävällinen asuinalue: lähistöltä löytyy loistavia ulkoilutusmaastoja sekä koiran että omistajan iloksi! Esimerkiksi Laajalahden kauniin luonnonsuojelualueen ympäristössä on helppokulkuisia luontopolkuja, joita kelpaa tallata vierekkäin karvakaverin kanssa. Vermonpuiston ja Talinhuipun koirapuistot tarjoavat koirallesi kirmaamisen riemua ja lajitovereiden kohtaamisia.

Arjen pyörittämisen vastapainoksi tarvitaan myös rentouttavia vapaa-ajan hetkiä, etenkin pimeän vuodenajan piristykseksi. Kirjoitimme aiemmin siitä, miten voit viettää talvisen miniloman Vermonniityn lähistöllä!