Vermonniitty
Raide-Jokerin vauhti kiihtyy ja Vermonniityn yhteydet parantuvat entisestään
vermonniitty on 28/05/2020

Ensimmäinen vuosi Raide-Jokerin rakentamista on takana, ja mittavasta projektista on valmiina noin viidennes. Työt etenevät aikataulussa, ja näillä näkymin sinivihreiden raitiovaunujen odotetaan liukuvan Vermonniityn läpi kesäkuussa 2024.

Raide-Jokerin reitti ulottuu aina Espoon Keilaniemestä Helsingin Itäkeskukseen. Liikkumisen mukavuuden lisäksi uusi raitiotie parantaa merkittävästi reitin varrella sijaitsevien alueiden palveluita ja työmahdollisuuksia. On arvioitu, että linjan tuoma vetovoima mahdollistaa jopa 20 000 uutta työpaikkaa.

”Raide-Jokerin merkitys Espoon kaupunkikehitykselle ja elinvoimalle on valtava. Raide-Jokeri jatkaa metron mukanaan tuomaa kasvua Espoossa kestävällä tavalla, kun palvelut, työpaikat ja asuminen sijoittuvat hyvien joukkoliikenneyhteyksien äärelle”, Espoon teknisen toimen johtaja Olli Isotalo toteaa kaupungin tiedotteessa.

Raide-Jokeri kulkee Keilaniemestä Itäkeskukseen.

Raiteita pitkin töihin ja harrastuksiin

Raide-Jokeri pysähtyy Perkkaan ja Vermonniityn alueella kolmella pysäkillä. Nykyisiä raitiovaunulinjoja nopeampi Raide-Jokeri kulkee pääosin omalla kaistallaan erillään muusta liikenteestä, jolloin esimerkiksi ruuhkat eivät hidasta sen kulkua.

Reitti mullistaa alueen poikittaisliikenteen tuomalla monet työpaikat ja akateemiset kampukset lähemmäs toisiaan. Moderni pikaraitiolinja linkittää toisiinsa pääkaupunkiseudun merkittävät teknologiakeskukset, Keilaniemen, Otaniemen ja Leppävaaran.

Työmatkaliikenteen lisäksi Raide-Jokeri avaa Vermonniitystä suoran yhteyden myös moniin vapaa-ajan kohteisiin. Lähtisitkö Raide-Jokerin kyydillä esimerkiksi Laajalahden luonnonsuojelualueelle astelemaan pitkospuille?

Myös muualla toimivat yritykset ovat heränneet reitin varrella sijaitseviin mahdollisuuksiin. Esimerkiksi Allas Sea Poolista tuttu Nordic Urban Oy on tehnyt suunnitteluvarauksen kelluvan uinti- ja hyvinvointikeskuksen rakentamiseksi Espooseen.

Vermonniityssä kuljet jo leikiten

Vermonniityssä ei tarvitse kuitenkaan jäädä odottamaan Raide-Jokerin valmistumista, jotta alueen kulkuyhteyksiä voisi kehua erinomaisiksi. Junarata, Kehä I ja Turunväylä takaavat nopeat yhteydet joka suuntaan. Junamatka Leppävaaran asemalta Helsinkiin taittuu alle vartissa, ja Leppävaarassa pysähtyvät paikallisjunien lisäksi Helsingin ja Turun väliä kulkevat kaukojunat. Pyörämatka Helsinkiin taittuu puolessa tunnissa.

Vaikka uusia raiteita vielä asennetaan ja radan varren rakentaminen jatkuu, on Vermonniityn jo syntynyt kodikas tunnelma. Kurkkaa aiemmasta blogistamme, miltä Vermonniityssä näyttää.

Olit sitten etsimässä ensiasuntoa, sijoituskohdetta tai perheasuntoa, on Vermonniitty erinomainen vaihtoehto. Vermonniitty – Kaikkea oikeassa suhteessa.

Tutustu Vermonniityn kohteisiin täällä.