Vermonniitty
Palvelut muuttavat Vermonniittyyn
vermonniitty on 22/09/2020

Vermonniityn palveluista puhuttaessa helposti tulee ajatelleeksi Leppävaaran keskustaa. Nyt on kuitenkin syytä siirtää katse lähemmäs, sillä uusi 6000 asukkaan asuinalue hyvien kulkuyhteyksien varrella ei ole jäänyt yrityksiltä ja julkisilta toimijoilta huomaamatta. Ensimmäiset yrittäjät ovat jo muuttaneet Vermonniityn kivijalkaan, ja kadun toiselle puolelle rakennetaan uusia tiloja konseptilla, jota Espoossa ei ole aiemmin nähty.

Yksi Vermonniittyyn ensimmäisenä muuttaneista yrityksistä on kauneushoitola Kosmari. Hoitolan yrittäjä Kati Fredman kehuu, että asiakkaat ovat löytäneet hyvin uusiin ja entistä suurempiin toimitiloihin. Uusi liiketila hoitolalle valikoitui kiinteistövälittäjän avulla. Fredmanin toiveissa siinsi lyhyt työmatka, läheisyys Leppävaaraan sekä paikka, jossa ei olisi muita alan yrittäjiä.

“Huomasin, että tämä alue oli kasvava ja löysin sitten kiinteistönvälittäjän avustuksella tänne. Ihastuin tähän paikkaan.”

Vermonniityssä Fredmania viehättää eniten alueen luonne ja rauhallisuus.

“Tykkään tosi paljon tästä alueesta. Paljon asutusta ympärillä. Rauhallinen alue, palvelut lähellä. Sellainen normaali asumisympäristö, mikä on hirmu hyvä.”

Maitopurkki lähikaupasta – ja pian paljon enemmän

Päivittäiset ruokaostokset hoituvat jo nyt Vermonniityssä sijaitsevassa K-Marketissa. Valikoima laajenee lyhyen ajan sisällä hyllymetrikaupalla, sillä Vermonniityn keskelle suunnitellaan entistä suurempaa K-Supermarketia.

Kaupallisten palvelujen valikoimaa tulee täydentämään myös Hatsinanpuistoon rakentuva OOPS. NCC:n kehittämä rakennushanke kattaa toimistotiloja, liikunta- ja hyvinvointipalveluita sekä kauppoja ja ravintoloita. Paikalle rakentuu tarkalleen ottaen 38 000 neliötä toimistotilaa, 32 000 neliötä kauppaa ja elämyksiä, 200 hotellihuonetta ja yli 300 pyöräpaikkaa.

“OOPS eli Oasis Of Professionals kuvaa kohtaamisten keidasta, urbaania puistonaapurustoa, jota Espoossa ei vielä ole”, hankkeen projektijohtaja Pirkka Pikkarainen avaa Monikonpurosta inspiraationsa saanutta nimeä NCC:n tiedotteessa.

“Alueen puut, portaat, polut ja Monikonpuro kannustavat liikkumiseen ja lisäävät hyvinvointia. Yhteisöllisyys ja jakamistalous näkyvät toimijoiden arjessa”, hän jatkaa.

Mittava rakennusprojekti on saavuttanut harjakorkeutensa, ja rakennusten ylimmistä kerroksista näkymät aukeavat aina Laajalahdelle asti. Ensimmäiset toimistorakennukset ja pysäköintitalot saadaan käyttöön jo elokuussa 2021.

“Kyse ei ole vain toimitilahankkeen kehittämisestä, vaan koko alueen ja kaupunginosan kehittämisestä. Tärkeitä asioita kokonaisuudessa ovat kansainvälisyyden ohella hyvinvoinnin ja ympäristön yhteensovittaminen, kokemuksellisuus sekä kestävä kehitys”, Pikkarainen summaa alueen filosofiaa.

Uudenlainen konsepti täydentää Sellon tarjontaa. Ennen kuin ovet uusiin palveluihin aukeavat, kauppakeskuksen 170 liikettä palvelevat seitsemänä päivänä viikossa, vuoden ympäri.

Uusia oppimisympäristöjä

Leikki on lapsen työtä, ja Vermonniityssä on otettu huomioon myös julkisten palveluiden kehitys asukasmäärän kasvaessa. Syksyllä 2019 avautui Majurinkulman päiväkoti, joka painottaa osallisuutta ja kestävää kehitystä toiminnassaan. Perkkaalle valmistuu myös uusi päiväkoti loppuvuodesta 2023.

Majurinkadulle puolestaan rakennetaan uutta Perkkaan koulua, jossa on tilaa lähes 800 oppilaalle. Rakennukseen suunnitellaan myös nuorisotiloja. Kouluun toteutetaan maalämpö ja aurinkopaneeleille varataan paikkoja. Koulutie uusissa tiloissa alkaa syyslukukaudella 2022.

Vermonniityn viimeiset asuinrakennukset valmistuvat vuonna 2025, jolloin myös ympäröivät palvelut ovat jo laajalti käytössä. Silloin ruokatarpeet saa mukaan helposti kotimatkalta, työmatka taittuu sujuvasti pyörällä tai Raide-Jokerin kyydillä ja ostoksille tai ravintolaillalliselle voi lähteä parin korttelin päähän Hatsinanpuistoon.

Jututimme aiemmassa blogissa Leppävaaran projektijohtajaa Mika Rantalaa, joka kertoi mitä Vermonniityssäkin toteutuva kaupunki kaupungissa -rakentaminen tarkoittaa.

Vermonniityssä on koteja jokaiseen elämäntilanteeseen. Ensiasunto, sijoituskohde tai tilaa koko perheelle – Vermonniitystä löydät unelmiesi kokoisen kodin, jossa luonto ja palvelut ovat nurkan takana. Tutustu Vermonniityn kohteisiin täällä.