Vermonniitty
Oppia ikä kaikki: opiskele Leppävaarassa
vermonniitty on 30/01/2019

Alkuvuosi on perinteisesti ollut koulutukseen hakeutumiseen kulta-aikaa. Moni huomaakin valon lisääntyessä pohtivansa tulevaa. Opettelisiko uuden taidon Espoon työväenopistossa Omniassa vai hakisiko vauhtia työelämään ammattikorkeasta? Vermonniityn ympäristö tarjoaa tiedonjanoiselle monipuolisen ja aktiivisen ympäristön, jossa voi nauttia oppimisen ja innostumisen kokemuksista.

Kansainvälistä opiskelua

Espoon kaupunki on maailmanlaajuisesti tunnettu tutkimus- ja kehitystyön keskuksena. Vireää kansainvälistä tunnelmaa löytyy esimerkiksi Laurean Leppävaaran kampukselta vaihto-opiskelijoiden ja kansainvälisten tutkinto-opiskelijoiden ansiosta. Kansainvälisessä koulussa opiskelukielenä kaikilla aloilla on suomi ja englanti. Leppävaaran kampuksella voi opiskella esimerkiksi liiketaloutta, matkailu- ja palveluliiketoimintaa sekä turvallisuutta ja riskienhallintaa.

Kiinnostava yksityiskohta myös niille, jotka eivät ole kiinnostuneita opiskelemaan Laureassa, on BarLaurea. BarLaureassa opiskelijat ovat palveluiden tuottamisen keskiössä ja kun poikkeat tänne syömään, pääset osallistumaan palveluiden kehitys- ja tutkimustyöhön. Tähän monipuoliseen kokonaisuuteen kuuluu lounasravintola, kahvila, á la carte -ravintola sekä kokous- ja aulapalvelut.

Tulevaisuuden ratkaisujen kehittäjäkampus

Muutaman askeleen päässä Vermonniitystä luodaan huomisen ratkaisuja älykkään teknologian ja prosessien johtamisen avulla. Jos haluat olla mukana luomassa huomista, on Metropolian Leppävaaran kampus sinun paikkasi. Leppävaaran kampuksella kehitetään älykkäitä ratkaisuja esimerkiksi uudistamalla yhdessä työskentelyn tapoja ja opiskelun tiloja. Uudenlaisilla oppimisympäristöillä tuetaan yhteisöllistä, projektimaiseen työskentelyyn pohjautuvaa oppimista.

Uusi ammatti ja lisäpotkua uralle

Myös perinteistä käsityötä kunnioitetaan Vermonniityn naapurustossa. Tulevaisuuden ratkaisujen vierellä Leppävaarassa toimii yksityisen ammattioppilaitoksen kelloseppäkoulu. Perinteikäs koulu on yksi harvoista ammattikunnan opinahjoista, joka toimii silti modernilla tavalla yhteistyössä yritysten kanssa.

Ammatillista koulutusta järjestää myös Espoon seudun koulutuskuntayhtymä Omnia. Ammatti- ja aikuiskoulutuksen tarjonta on Omniassa runsas. Tarjolla on ammatillisten koulutusten lisäksi omaa työtä tukevaa ja uraa vauhdittavaa täydennyskoulutusta, erikoisammattitukintoja, verkko-opiskelua ja koulutusta maahanmuuttajille. Leppävaaran toimipisteellä voi opiskella vaikkapa vartijan, levyseppähitsaajan tai datanomin ammattiin.
Aikuiskoulutusta järjestetään tutkintoon valmistavana tai lisä- ja täydennyskoulutuksena opiskelijan tavoitteista ja elämäntilanteesta riippuen.

Elinikäisen oppimisen poluilla

Espoon työväenopiston kursseilla voi harrastaa sekä opiskella tavoitteellisesti. Kursseilla voit opiskella lähestulkoon mitä vaan mieleen juolahtaa hyvinvoinnin ja kulttuurin, yhteiskunnan- ja luontoaiheiden, sekä tietysti klassikkoaiheiden eli taideaineiden ja kielten parissa. Kursseja löytyy esimerkiksi tietoyhteiskunnan kansalaistaidoista eli älypuhelimista, sosiaalisesta mediasta ja kuvankäsittelystä, mutta myöskin niistä vanhemmista kansalaistaidoista, kuten mattopuilla paukuttelusta. Leppävaaran Ajurinkadun kudonta-asemalla pääsee räsymattoa tai poppanaa kutomaan ohjattuna ja omatoimisesti. Kudonta-asemalle ovat tervetulleita sekä ensikertalaiset että kokeneemmat kutojat.
Kevään yhteishaku korkeakoulujen osalta on käynnistynyt, ammattikoulujen yhteishaku starttaa helmikuussa, työväenopiston kursseille on jatkuva haku. Hakuajoissa on alakohtaista vaihtuvuutta, joten kannattaa tarkistaa opintoja tarjoavan tahon nettisivut.