Vermonniitty
Kevättä ilmassa! 5 helppoa tapaa päivittää sisustus
vermonniitty on 13/03/2019

Kevät on uudistumisen aikaa myös kotona. Olitpa sitten innokas sisustaja tai käytännönläheinen somistaja, Vermonniityn asukkaana kodin päivittäminen valoisaan vuodenaikaan on helppoa. Tänä keväänä keittiö saa pirskahdella kirkkailla ja värikkäillä kukkakuoseilla, kun taas makuuhuone hehkuu kuulasta ja lempeää tunnelmaa. Olohuone kutsuu kepeään löhöilyyn ja kylpyhuone herää sekin hehkuvaan ja ilakoivaan eloon. Inspiroidu näiden viiden vinkin avulla, jotka on koottu paikallisia palveluita ajatellen.

1. Päästä aurinko sisään pitkän ja harmaan talven jälkeen. Kodin ilmeen kirkastaminen on parasta aloittaa niinkin arkisella asialla, kuin ikkunoiden pesulla. Kun valo pääsee tulvimaan sisään, näyttää koko koti ihmeellisen kirkkaalta ja keittiön pöydällä aukenevat tulppaanit huumaavan kauniilta, eikä suuria muutoksia tarvita kevään kotiin tuomiseen.

Sinituote on tuonut kauppojen siivousvälinevalikoimaan pastellivärit, joilla kevätsiivousinto herää horteesta taatusti iloisemmin. Korallinsävyinen ikkunalasta ja moppi tarttuvat matkaan kätevästi esimerkiksi Sellon Citymarketista. Kauniit värit innostavat pesemään ikkunoita ihan uudella tavalla. Viimeistään lopputulos kohottaa mielialan korkealle, kun koti kylpee kirkkaassa kevätauringossa.

2. Ikkunoiden pesun yhteydessä kannattaa vanhat verhot pestä ja pistää kaappiin odottamaan seuraavaa ripustusta tai vaikka sisustustyynyksi tuunausta. Yksi kevään trendeistä sisustuksessa on kasvit, ja kevään verhomuoti on tulvillaan mitä ihanimpia kukkien sekä viidakkomaisemien värittämiä kuoseja.

Esimerkiksi Vallilan uutuusmallisto on saanut innoituksensa Meksikosta ja sen hurmaavista, runsaista väreistä. Vallilaa löydät ainakin Sellon Prismasta ja Tokmannilta.
Jos taas suosit enemmän lempeän keitaan tunnelmaa, Eurokangas tekee mittatilaustyönä kuulaan valkeat valoverhot tai vaikkapa kaitaliinan Design From Finland -merkkiä kantavista kankaista. Finlaysonin kevätmallistosta löytyy taas esimerkiksi makuuhuoneeseen eksoottisen runsas ja silti pehmeän harmoninen Bunaken -mallisto. Samaa kuosia eri tunnelmalla löytyy niin satiinipussilakanasettinä, yöpaitana kuin pienenä patakintaana.

3. Kolmas helppo ja todella edullinen tapa päivittää sisustusta on vaihtaa järjestystä. Vaihtelu virkistää, ja jo pelkällä sohvan ja taulujen paikkaa siirtämällä koti saa ihan uuden ilmeen. Tutut tavarat näyttäytyvät uudessa valossa, kun vaihtaa rohkeasti huoneiden tekstiilejä keskenään. Sekoittamalla unenomaisen makuuhuoneen sisustustyynyjä olohuoneen sohvalle ja pistämällä viherkasvit uuteen järjestykseen saa viihtyisää ja kaivattua vaihtelua. Kaapin perälle jääneelle verhokankaalle voi antaa myös uuden elämän esimerkiksi sisustustyynyn päällisenä.

4. Luo raikkaita yksityiskohtia sisustukseen kirkkailla maljakoilla ja uusilla viherkasveilla tai leikkokukilla. Kevät onkin parasta aikaa huonekasvien mullan vaihdolle. Uusi multa tuo uutta vehreyttä kasveihin ja samalla pölyt saa karistettua kasveista reippaalla suihkuttelulla.

Valkoiset ja vaaleat ruukut tuovat lisää valoisaa ilmettä kotiin. Esimerkiksi Pentikin Vekki-ruukku on kuin hame kukkivalle orkidealle. Minimalistinen muotoilu puolestaan tuo kotiin harmonista henkeä. Kruunuvuokko tai jalopionin oksa Pentikin harmaassa Demo-lasimaljakossa kuvaa tätä tunnelmaa täydellisimmillään. Taatusti uniikin ja oman kodin väriharmoniaa mukailevan tee-se itse ruukun saa osallistumalla Omnian Mosaiikkitöitä puutarhaan-kurssille. Tällä kurssilla voi kukkaruukkujen lisäksi taituroida vaikka parvekepöytään uuden pinnan.

5. Loihdi uusi tyyli pienillä ja oivaltavilla yksityiskohdilla. Luonnosta vaikutteensa saaneet Iittalan mallistojen värisävyt ja muodot sopivat moneen sisustukseen. Esimerkiksi syötävän kauniisiin Vitriini-rasioihin saa tärkeät muistot, korut ja avaimet laitettua kauniisti esille. Valitsemalla merensinisen sävyn teet myös hyvää, sillä vuonna 2019 Iittala tekee yhteistyötä WWF:n kanssa, ja vuoden aikana jokaisen Suomessa myydyn merensinisen esineen myyntihinnasta lahjoitetaan 2,5% arktisen alueen suojeluun.

Toinen luontoa kunnioittava tapa sisustaa on tehdä sisustusesineitä itse. Käsitöistä kiinnostunut voi käydä paukuttamassa Omnian Leppävaaran kudonta-asemalla käsinkudotun räsymaton tai loihtia supertrendikkään miniryijyn seinälle Kudo värit kuvakudokseksi -kurssilla.

Aurinkoista kevättä!