Vermonniitty
Kesäpäivä lasten kanssa Vermonniityssä
vermonniitty on 17/06/2019

Asiantuntijoiden mukaan hyvä lapsiperheen loma on tehty suunnittelusta ja avoimesta keskustelusta, jossa jokaiselle perheenjäsenelle annetaan puheenvuoro. Loman suunnittelu ei kuitenkaan tarkoita ryppyotsaista kalenterin täyttämistä vaan esimerkiksi sitä, että jokainen perheenjäsen saa toivoa yhden asian, jota lomaltaan haluaa.

Vermonniityn lähiympäristö tarjoaa toiveet täyttävää lomatekemistä kaikenikäisille ja jokaiseen makuun. Kokosimme samaan paikkaan reilun kattauksen rentoa lomatekemistä lasten näkökulmasta.

Hellepäivä Leppävaaran urheilupuistossa

Ikimuistoisen kesäpäivän resepti on yksinkertainen: aurinko, jäätelö ja vesi kaikissa sen ilmenemismuodoissa. Koko päivän retkikohde ja yksi lasten ehdottomista suosikeista kesäpäivän viettoon on Leppävaaran urheilupuiston maauimala.

Vesiliukumäissä viihtyvät isommat ja pienemmät lapset, ja kun pienemmät lähtevät leikkialueelle temmeltämään, voi nuoriso suunnata kohti rantalentiskenttiä tai katukoripallokenttää. Myös vanhemmat voivat rentoutua tenniskentällä kaksistaan tai yhdessä nelinpelinä lasten kanssa.

Urheilupuiston pohjoisosassa sijaitsee seikkailupuisto Huippu, jossa kaikki yli 100-senttiset trapetsitaiteilijat pääsevät tasapainottelemaan, kiipeilemään ja keinumaan turvallisesti korkeuksissa. Läheisessä Angry Birds -puistossa vaijeriliukuja voi harjoitella pienet ja isommatkin leikkijät. Alueelta löytyy myös lähes 2000 neliömetrin suuruinen betoninen skeittiparkki, joka pitää perheen rullaamisesta kiinnostuneet kiireisinä kesäkaudella.

Aktiivista menoa koko perheelle

Minigolf on laji, joka tempaa kaikenikäiset perheenjäsenet mukaansa. Sellon Viaporintorilla 12-reikäinen minigolfrata odottaa perheen eritasoisia puttaajia. Säterinpuistotieltä Gogolf Range Leppävaaran harjoittelukeskuksessa golfia pääsee harjoittelemaan kuka tahansa lajista kiinnostunut, myös perheen aikuiset.

Hieman toisenlaista golffaamista, suursuosion saavuttanutta frisbeegolfia pääsee linkoamaan Vermonniityn koillispuolella, Talin frisbeegolfpuistossa. Suursuosiota nauttiva frisbeegolf tuo viihdettä ja haastetta myös perheen teini-ikäisille.

Sateen yllättäessä

Jos sää ei suosi ulkona oleilua, niin tekemistä löytyy silti aivan kotiseudulta. Lapset ovat luonnollisia kiipeilijöitä, mutta miten on vanhempien laita? Jos haluat haastaa itsesi kokeilemaan jotain uutta, suuntaa Boulderkeskus Konalaan. Boulderointi on yksi suosituimmista kiipeilyn lajeista eikä ihme, sillä lajin tunnusmerkkeihin kuuluu rento yhdessäolo ja toisten kannustaminen. Perheen omia reittejä kulkevan nuorison kanssa tämä paikka tuo kuin varkain kaivattua yhdessäoloa.

Boulderkeskuksen naapurissa hieman kevyempää versiota kiipeilystä tarjoaa HopLop Konala. HopLopissa leikin riemun löytävät perheen nuorimmaiset ja isommatkin lapset.

Retkelle lähiluontoon

Lapset rakastavat retkellä oloa, vaikka omassa olohuoneessa tai taloyhtiön pihalla. Kauniina kesäpäivänä naapuruston paras retkikohde löytyy Laajalahden luonnonsuojelualueelta.

Retken varrella voi nauttia kevyestä lounaasta ja merellisistä näkymistä Tarvaspään Cafe Zoceriassa, joka on kesällä auki joka päivä. Kesäviikonloppuisin auki olevassa luontotalo Villa Elfvikin kahvilassa voi puolestaan käydä nauttimassa auringon ja merituulen lisäksi valtavia korvapuusteja.

Luontokohteiden lisäksi Vermonniitty lähinaapurustoineen tarjoaa tapahtumia, markkinoita ja kirpputoreja läpi kesän. Esimerkiksi Karakalliossa Karatalon uudistuneella pihalla on maksutonta ohjelmaa läpi kesän. Tapahtumista löydät lisätietoa Espoon sivuilta.

Vermonniityn taivaan alla riittää tekemistä päiväksi tai vaikka toiseksikin. Kirjoitimme aiemmin siitä, mitä kaikkea tekemistä Vermonniitty tarjoaa ulkoilmassa joko yksin tai kavereiden kanssa toteutettavaksi.

Aurinkoista kesää!