Vermonniitty
Hyvä sijainti helpottaa arkea ja turvaa asunnon arvon
vermonniitty on 03/12/2020

Sijainti, sijainti, sijainti. Hokema on tuttu lähes kaikille, ja asuntojen myynti-ilmoituksiin tutustunut tietääkin, että ydinkeskustan yksiö voi todellakin maksaa enemmän kuin omakotitalo syrjäseudulla.

Sijainti on ja tulee olemaan yksi tärkeimmistä asunnon arvoa määrittävistä tekijöistä. Siksi onkin tärkeää ymmärtää, mistä arvoa nostattava sijainti on tehty.

Mistä hyvä sijainti on tehty?

Kiinteistönvälittäjät tiivistävät hyvän sijainnin merkityksen usein muutamaan yksinkertaiseen tekijään: hyvä sijainti tarkoittaa palveluita, monipuolisia liikenneyhteyksiä ja viihtyvyyttä parantavia tekijöitä.

Hyvän sijainnin resepti ei yllätä, sillä onhan suurin osa elämästä arkea. Vermonniityssäkin on huolehdittu siitä, että työmatkat taittuvat sujuvasti ja kotikulmilla odottaa palveleva lähikauppa. Peruspalvelujen lisäksi alueelle rakennetaan parhaillaan liiketiloja, elämyspalveluita, työtiloja ja julkisia palveluita.

Työmatkojen sujuvuuden takaavat muun muassa suora junayhteys Helsinkiin, lähivuosina valmistuva Raide-Jokeri sekä sijainti isojen valtaväylien kupeessa.

Hyvän sijainnin arvostus näkyy laajemmin myös kaupungistumisen ilmiönä. Vuonna 2019 pääkaupunkiseutu veti enemmän muuttajia kuin kertaakaan viiteenkymmeneen vuoteen. Suomen sisäistä muuttoa mittaavassa tilastossa Espoo oli sijalla kaksi. Eniten Espoossa puolestaan kasvoi Suur-Leppävaaran alue, johon Vermonniittykin kuuluu.

Vaakakupissa painaa myös vapaus

Myös omia arvoja tulee painottaa, kun kyseessä on oman kodin sijainti. On tärkeää miettiä, paljonko on valmis tinkimään asuinneliöistä tai rauhallisuudesta ja onko haave lähiluonnosta täysin turha. Asuntokaupoilla moni huomaakin, että oman elämän ylellisyys on tehty muista asioista kuin keskustan öisistä valoista.

Vermonniityn lähiluonto tuo tasapainoa kiireiseen arkeen. Monipuolisista ulkoilumahdollisuuksista voi valita esimerkiksi rauhallisen kävelyretken Laajalahden pitkospuilla, pulssia nostattavat treenit Leppävaaran urheilupuistossa tai rennompaa oleskelua alueen kahviloiden ja museoiden saleissa.

Millainen on hyvä sijainti vuonna 2030?

Suomen ympäristökeskuksen mukaan asuntokuntien pieneneminen ja ikääntyminen vaikuttavat siten, että lähellä palveluja sijaitsevien kerrostaloasuntojen kysyntä kasvaa entisestään. Kun pienet asunnot yleistyvät, lisäneliöitä rakennetaan koko taloyhtiön käytettäväksi. Vermonniityn rakennuksiin on suunniteltu muun muassa yhteiskäyttöisiä saunoja, juhlatiloja ja kuntosaleja.

Väestön ikääntymisen myötä myös esteettömyyden merkitys korostuu. Vermonniityssä esteettömyys on huomioitu jo arkkitehdin piirustuspöydältä alkaen. Moderneissa asunnoissa ei ole liikkumista haittaavia kynnyksiä, sekä pohjaratkaisuissa on panostettu toiminnallisuuteen ja turvallisuuteen. Esteettömyys on huomioitu myös lähialueen palveluissa.

Kun tiedät, mikä oman kodin sijainnissa on tärkeintä, on aika ryhtyä toimeen. Lue aiemmasta kirjoituksestamme, mitä asunnon ensiostajan tulee ottaa huomioon.

Me rakennamme Vermonniittyyn koteja jokaiseen elämäntilanteeseen. Tutustu Vermonniityn kohteisiin täällä.