Vermonniitty
Vietä unelmatreffit Vermonniityssä
vermonniitty on 03/08/2018

Oletko tavannut uuden mielenkiintoisen ihmisen tai haluaisitko viettää laatuaikaa rakkaasi kanssa pitkästä aikaa ihan kahdestaan? Treffailu on paitsi hauska tapa tutustua toiseen, myös tärkeä keino lujittaa ihmissuhdetta ja tietenkin nauttia vapaa-ajasta.

Erilaisia treffejä on niin monenlaisia kuin deittailijoitakin. Erityisen kaavan noudattaminen ei ole mitenkään välttämätöntä, vaan oman ajan ja läsnäolon antaminen on hyvien treffien perusta. Hektisessä arjen keskellä on hyvä laittaa hetkeksi puhelin ja velvollisuudet sivuun, sekä keskittyä toiseen.

Teet tavallisista treffeistä helposti unelmatreffit, kun mielenkiinnon kohteista puhumisen sijaan otat ohjat käteen ja päätät esitellä niitä. Vermonniityn lähellä voit viettää ikimuistoisen päivän olit sitten kiinnostunut kulttuurista, hyvästä ruuasta tai ulkoilmasta.

Jos vaaleanpunaiset lasit eivät sovi tyyliisi, nämä ehdotukset sopivat myös hyvin laatuajan viettämiseen ystävän kanssa, tai miksei yksinkin. Mikä seuraavista on aktiviteetti sinun makuusi?

Elämyksiä kotiseudulla

Esittävä taiteella on pitkät perinteet Vermonniityn lähialueilla. Keikkoja ja muita live-esityksiä varten ei tarvitse matkustaa pääkaupunkiin asti, vaan voit valita mieluisan tapahtuman kävelymatkan päästä kotoa.

Eurooppalaistyylinen Cafe Zoceria järjestää live-musiikin tapahtumia joka perjantai ja satunnaisesti lauantaisin, jolloin keikat jatkuvat yöhön asti. Jos haluat herätellä nauruhermoja tanssijalkojen sijaan, Zoceriassa järjestetään myös kerran kuukaudessa stand up -esityksiä.

Vielä laajemman kattauksen tapahtumia löydät Sellosalista. Tapahtumakalenterissa on musiikkia popista rockiin ja jazziin, stand up -esityksiä ja elokuvia. Visuaalisesti ja akustisesti korkealaatuinen Sellosali on sopivan intiimi, mikä tekee esityksestä ainutlaatuisen kokemuksen.

Jos tapahtumakalenterit ja omat menot eivät osu kohdalleen, Finnkino Sello tuo maailmanluokan tähdet kotiseudulle viikon jokaisena iltana. Perinteiset leffatreffit sopivat myös hyvin jännittäjille, sillä filmitähdet hoitavan suurimman osan puhumisesta.

Historian siipien havinaa

Haluaisitko lähteä matkalle eilispäivän maisemiin ja uppoutua historiaan taiteen avulla? Suuntaa kohti Tarvaspään mäkeä, jossa sijaitsee Gallen-Kallelan museo!

Museossa voi tutustua Gallen-Kallelan taiteen lisäksi myös hänen aikalaistensa taiteeseen vaihtuvien näyttelyiden kautta. Museo sijaitsee erinomaisella näköalapaikalla, josta voi ihastella myös Otaniemen ja Laajalahden luonnonsuojelualueita sekä pihapiirin historiallisia rakennuksia. Itse museo toimii vuonna 1913 rakennetussa Ateljeelinnassa, ja museokahvila Villa Linuddin tiloissa.

Rennosti säältä suojassa

Suomessa suuren osan ajasta sää on kaikkea muuta kuin mairitteleva. Treffit sisätiloissa onnistuvat 365 päivänä vuodessa, sillä Sellon Vapaa-ajankeskus on auki vuoden jokaisena päivänä. Keskuksessa voit kisailla leikkimielisesti biljardin tai keilauksen merkeissä.

Vapaa-ajankeskuksessa on myös monia ravintoloita, joista voi nauttia vaikka onnistuneiden pelien päätteeksi. Keskuksen neljän ravintolan lisäksi Sellon kauppakeskuksessa palvelee pilvin pimein erilaisia kahviloita ja ravintoloita. Voitte vaikka sopia, että keilauksen voittaja tarjoaa.

Suomifilmin maisemiin

Vaikka Vermonniitty on kuin kaupunki kaupungissa, löydät luonnon aivan kulman takaa. Ota oma tai kaupunkipyörä alle ja suuntaa Villa Elfvikin luontotalolle. Tunnelmallisessa rakennuksessa löydät monipuolisesti tietoa lähiluonnosta ja ulkoilureiteistä.

Luontotalon kahvila on erikoistunut luomu- ja kasvisruokiin, joten voit nauttia eväät etukäteen ja samalla suunnitella juuri omannäköisen retken. Villa Elfvikistä voi lähteä suoraan kevyelle kävelylle luontopolulle tai ihailemaan luontoa lintutornin korkeuksista käsin.

Adrenaliinit virtaamaan

Yhdistääkö teitä aktiivinen elämäntyyli? Loistavaa, sillä Vermonniitty on teidän keitaanne.
Seikkailupuisto Huippu sijaitsee Leppävaaran urheilupuiston pohjoispuolella ja puistossa pääsee kokeilemaan erilaisia ratoja jopa 18 metrin korkeudessa. Vaihtelevat radat sopivat erinomaisesti myös aikuisille ja niissä pääsee tasapainoilemaan korkeuksissa, astelemaan huojuvilla silloilla ja kulkemaan verkoissa.

Jos haluat pitää jalat maan päällä, Talin frisbeegolfpuisto palvelee ympäri vuoden. 18-väyläinen rata on yksi maamme arvostetuimmista radoista ja tarjoaa haastetta eritasoisille pelaajille.

Treffailu tekee arjesta hauskempaa, mutta joskus nopeakin tapaaminen riittää piristykseksi. Kurkkaa aiempi blogi, jossa listasimme alueen kahvilatärppejä. Tutustu Vermonniityn kohteisiin täällä.