Vermonniitty
“Tein oikean valinnan!” – Vermonniityn uusi asukas iloitsee kodistaan päivittäin
vermonniitty on 26/09/2018

Vermonniityn rakennustyöt ovat edenneet merkittävään uuteen vaiheeseen: Uuden asuinalueen ensimmäiset asukkaat ovat päässeet muuttamaan koteihinsa kesän aikana. Soitimme Sari Mäkisalolle, joka muutti ensimmäisten joukossa vastavalmistuneeseen SATOn tornitaloon kahden Bichon frisén, Onnin ja Oliverin, kanssa.

Mäkisalo oli etsimässä uutta kotia itselleen ja koirilleen tämän vuoden keväällä. Kun hänen silmänsä osuivat SATOn uudiskohteisiin, kiinnostus heräsi välittömästi.

”Totta kai uutuudenviehätys ja sijainti olivat ratkaisevassa osassa päätöstä tehdessä. Pääsiäisen aikaan menin junalla Leppävaaraan katsomaan rakentumassa olevaa Vermonniittyä, ja se oli siinä. Ratkaisu oli tehty. Tänne haluan.”

Mäkisalo pääsi muuttamaan uuteen kotiinsa ensimmäisten joukossa kesäkuun lopussa. Ensimmäisten kuukausien aikana asuinpaikan valinta on osoittautunut oikeaksi ja Mäkisalo kertookin nyt viihtyvänsä Vermonniityssä “superhyvin”.

”On ihanaa, kun on koti, josta voi olla joka päivä ihan fiiliksissä”, Mäkisalo hehkuttaa.

Sisutustyynyjä ja lenkkipolkuja – kaikki palvelut kulman takana

Suomalaiset arvostavat asumisessaan sitä, että luonto, liikenneyhteydet ja palvelut ovat kaikki sopivan lähellä. Näiden kolmen tekijän tasapaino toteutuu Vermonniityssä esimerkillisen hyvin. Myös Mäkisalo nauttii sijainnin tuomista hyödyistä.

”Täältä on niin näppärä kulkea minne vain. Junalla pääsee alle vartissa Helsinkiin, bussi menee melkein oven edestä, kävellen pääsen Selloon ja kaupunkipyörätkin tulivat tuohon kotitalon viereen.”

Ennen Mäkisalo kävi tyypillisesti Helsingissä ostoksilla ja asioilla. Nyt kaikki elämiseen tarvittavat palvelut löytyvät kotikulmilta.

”Onhan tämä helppoa, kun kaikki on omalla asuinalueella. Olen tehnyt suurimman osan uuden kotini sisustushankinnoista Sellossa. Viimeisimpänä asioin Sellon Marimekossa.”

Mäkisalo arvostaa myös sitä, että Vermonniitystä pääsee yhtä helposti rauhoittumaan luonnon siimekseen: “Koirien kanssa Vermonniityssä on hyvä asua, sillä upeat lenkkimaastot lähtevät heti kotikynnykseltä. Täällä on kaupungin palvelut ja luonto samassa paketissa.”

 

Sari Mäkisalo ulkoilee koiriensa Onnin ja Oliverin kanssa ahkerasti. ”Koirien kanssa Vermonniityssä on niin helppoa, sillä upeat lenkkimaastot alkavat heti kotikynnykseltä”, kertoo Mäkisalo.

Vermonniitty oli helppo valinta

Vermonniityn alue valmistuu kokonaisuudessaan vuonna 2025. SATOn talon viereen on rakentumassa parhaillaan kaksi muuta tornitaloa. Mäkisalo pohti alkuun, että tulisiko työmaan läheisyys haittaamaan häntä. Huoli osoittautui turhaksi.

“On oikeastaan hauska seurata miten vauhdikkaasti työt etenevät. Uusissa asunnoissa on hyvät äänieristykset, ja työmaan äänet eivät kuulu oikeastaan lainkaan sisälle asuntoon. Ja onhan se plussaa, kun piha-alueet, istutukset ja koko ympäristö tulee olemaan uutta.”

Onnistuneiden työmaajärjestelyiden lisäksi myös naapurit ovat olleet lisäämässä asumisviihtyvyyttä. Hyvä yhteishenki on ehtinyt syntyä ensimmäisten asukkaiden kesken.

”Muutto samaan aikaan synnytti hyvän yhteishengen ja yhteisöllisyyden; moikataan ja jutellaan, kun nähdään sekä jaetaan ajatuksia ja ohjeita vaikkapa pesutuvan käytöstä talon omilla Facebook-sivuilla.”

Mutta miten ovat asiat asunnon sisällä? Mäkisalo kertoo, että uudiskohteesta löytynyt koti on juuri oikean kokoinen hänelle ja koirille. Asunto sijaitsee 11. kerroksessa, joten myös näkymät ovat kohdallaan.

”Nautin myös siitä, että saan olla kotini ensimmäinen asukas. Onhan se ihan luksusta, kun kaikki on uutta ja kulkuyhteydet ovat loistavat joka suuntaan. Tämä oli oikea valinta.”

Me rakennamme Vermonniittyyn koteja jokaiseen elämäntilanteeseen. Ensiasunto, sijoituskohde tai tilaa koko perheelle – Vermonniitystä löydät unelmiesi kokoisen kodin, jossa luonto ja palvelut ovat nurkan takana. Tutustu Vermonniityn kohteisiin täällä.