Vermonniitty
Uudiskohde täyttää toiveesi
vermonniitty on 21/04/2017

Uuden kodin hankinta on yksi elämän suurista päätöksistä. Se on projekti, joka vielä paljon aikaa ja johon liittyy paljon tehtäviä. Sisustussuunnittelu voi olla innostavaa, muuttovaihe taas rankkaa työtä. Sekä uusi että vanha asunto täytyy siivota, ehkä tapetoida tai vähintään maalata. Usein tekee mieli tehdä isompikin pintaremontti.

Tavaroiden löydettyä paikkansa ja ensimmäisen uutuudenviehätyksen laannuttua uudessa asunnossa tulee väistämättä esiin asioita, jotka harmittavat. Kaappitilaa ei ole riittävästi. Keittiö on ihan toimiva malliltaan, mutta kovin tummasävyinen. Olohuoneen kirjahylly määrittelee muiden kalusteiden sijoituksen, ja urheilun seuraaminen iltapäivisin TV:stä on ikkunoista kajastavan valon takia ikävää. Työpöytä mahtuu ihan hyvin makuuhuoneen nurkkaan, mutta järjestely ei ole kovin toimiva, sillä näytön ääressä iltamyöhään töitä tekevä puoliso häiritsee yöunta. Pistorasioitakaan ei ole tarpeeksi ja ympäri huonetta kulkevat jatkojohtoviritelmät kiusaavat. Voi kunpa olisi erillinen työhuone!

Uudiskohdetta hankittaessa muutto uuteen kotiin on helpompaa. Paikat hohtavat uutuuttaan, eikä kulumisen jälkiä ole missään. Keittiön kaapistojen väri ja vetimet voi valita rakennuttajan tarjoamista vaihtoehdoista, ja pöytätasoissa satsata vaikka marmoriin maksamalla vähän lisää. Ja kaikki kiiltää uutuuttaan!

Ole ajoissa liikkeellä ja voit vaikuttaa uuden kotisi ratkaisuihin

Mitä aikaisemmin hankit asunnon uudiskohteesta, sen helpommin uusi kotisi muotoutuu oman mielesi mukaiseksi. Jos saunominen kuuluu mielestäsi kesään ja veden äärelle, voisi löylytilan neliöt ehkä hyödyntää pyykkihuoltoon. Entäpä jos omasta kylppäristä löytyisikin poreallas? Kevyt väliseinä työpisteen tilanjakajaksi on helppo toteuttaa. Jos toiveena on keittiön ja olohuoneen yhdistäminen yhdeksi suureksi tilaksi, kannattaa idean toteuttamiskelpoisuus selvittää.

Pystyt vaikuttamaan asunnossa käytettäviin materiaaleihin ostaessasi asunnon uudiskohteesta ajoissa. Moni asukas haluaa myös teettää rakentajalla lisämaksusta muutostöitä, jotta kodista tulee mieleinen ja sopiva.

Jos olet ostamassa uudiskohdetta, selvitä rohkeasti, mitä muutoksia kotiisi voi tehdä. Tärkeintä on, että viihdyt uudessa kodissasi. Kun tilat ovat puitteiltaan toimivat, voivat tylsimmätkin arkirutiinit pyykin silityksestä pölynimurin esiin kaivamiseen tuntua jopa mukavilta. Oletko koskaan törmännyt tilanteeseen, jossa pistorasioita olisi liian paljon? Tai säilytystilaa?

Vermonniittyyn rakennetaan parhaillaan tuhansia koteja. Tutustu koteihimme täällä.

 

Kun ostat uudiskohteen

  • pääset heti asumaan nykyaikaiseen ja huolettomaan asuntoon
  • uuden kotisi varustelu on ajanmukaista tekniikaltaan ja toteutukseltaan
  • asumismukavuutta lisäävät uudet materiaalit, nykyaikainen rakennustapa ja uudet kodinkoneet
  • energiatehokkuus on pääsääntöisesti parempaa kuin vanhemmissa asunnoissa

Kun ostat vanhan asunnon

  • selvitä etukäteen remontti- ja korjaushistoria sekä mahdolliset tulevat remontit ja korjaukset
  • muista, että tehdyt remontit eivät nosta vanhaa asuntoa uudiskohteen tasolle, vaikka remontointi ja korjaukset olisivat mittavia myös rahallisesti