Vermonniitty
Joulu laskeutuu Vermonniittyyn
vermonniitty on 30/11/2018

Nautitko rauhaisasta joulunalusajasta mieluiten kotioloissa ja lämpöisissä villasukissa tassutellen vai oletko enemmän vilinää ja vilskettä kaipaavaa sorttia? Kun pimeä vuodenaika koittaa, syttyvät jouluvalot myös Vermonniittyyn ja lähialueen tapahtumat tarjoavat ohjelmaa ihan jokaiselle joulunodottajalle.

Joulun tunnelma herätellään henkiin jo joulukuun alussa, kun Leppävaara-seura pystyttää suuren kuusen Alberganesplanadin puistoon. Samoihin aikoihin alueella alkaa konserttien, myyjäisten ja muiden tapahtumien laaja kattaus, jonka joukosta olemme poimineet muutamia vinkkejä Vermonniityn asukasta ajatellen.

Sellon joulu – tapaa joulupukki

Jouluinen tunnelma luodaan kotiin pienillä yksityiskohdilla. Tuikkivat kynttilät, hehkuvat kukkaset, lämmittävä glögi sekä kaikki muu, mitä joulun viettoon tarvitset, löytyy läheisestä Sellon kauppakeskuksesta.

Kauppakeskus Sellon joulukausi käynnistyy kuukausi ennen aattoa, minkä jälkeen joulupukin ja tontun voi tavata kauppakeskuksessa jokaisena viikonloppuna aina aatonaattoon asti.
Joulupukki ja tonttu ovat tavattavissa lauantaisin klo 12-18 ja sunnuntaisin klo 12-17

Kun perheen pienimmät ovat päässeet kuiskuttamaan toiveensa pukin korvaan, on aikuisten tonttujen helppo hankkia kaikki tarvittava saman katon alta. Lahjojen ja jouluruokien lisäksi voit poimia mukaasi esimerkiksi Punaisesta Rusetista hauskan porotyynyn sisustusta piristämään tai vaikka valita Eurokankaasta sopivan sisustuskankaan askartelua varten. Tuoreen ja tuoksuvan joulukranssin ulko-oveen saa Kaivokukasta ja Kukkakaaresta.

Jo kuulet tutun laulun

Vaikka vuodet vierivät, joululaulut säilyvät vahvasti mukana perinteissä. Vermonniittyläinen pääsee nauttimaan jouluisesta musiikista lukuisissa erilaisissa tilaisuuksissa. Alle listattujen tapahtumien lisäksi myös Sellosalissa joulu kuuluu ja näkyy monissa eri tyyleissä. Perinteisen konserttien lisäksi joulua fiilistellään jazzin, lastenkonserttien, stand upin ja elokuvien merkeissä. Esimerkiksi Lucian päivänä 13. joulukuuta valoa tuodaan pimeään Juvenalian puhallinorkesterin ja Sunan kuoron yhteistyöllä.

Vanhan musiikin äärelle pääsee Peroba Cafessa, kun Espoon barokki -yhtyeen konsertissa soivat joululaulut, jotka ovat ilahduttaneet kuulijoita läpi menneiden vuosisatojen. Jouluisista sävelistä voi nauttia herkullisten antimien kera, sillä kahvila pysyy avoinna konserttiyleisölle.
La 8.12.2018, Peroba Cafe

Tarvaspään joulukonsertissa kuullaan mm. Gruberin Stille Nacht alkuperäisversiona, esiintyjinä kitaristi Janne Malinen sekä laulajat Tuuli Lindeberg ja Jaakko Kortekangas.
Su 9.12.2018, Gallen-Kallela Museo

Leppävaaran kirkossa järjestetään joulukonsertteja useampaan otteeseen. Konserttien lisäksi itsenäisyyspäivän jälkeisenä sunnuntaina kirkko järjestää messun yhteydessä adventtimyyjäiset, jossa on tarjolla joulupuuroa paikan päällä nautittavaksi ja itse leivottuja lämpimäisiä pukinkottiin.
Su 9.12.2018 Leppävaaran kirkko

Vanhan ajan joulun tunnelmaan voi virittäytyä Villa Elfvikin luontotalolla, jossa Cantianni-yhtye esittää melodisia ja tunnelmoivia lauluja sekä instrumentaalikappaleita.
Ti 11.12.2018, Villa Elfvik

Jos puolestasi haluat päästä itse ääneen, Sellon kauneimmat joululaulut -tapahtumassa rakkaimpia lauluja tulkitaan yhteislauluna seurakunnan bändin säestäessä. Tapahtumassa kerätään myös varoja maailman lasten hyväksi.
Ke 12.12.2018, Kauppakeskus Sello

Jaa jouluiloa

Joulu kuuluu aivan jokaiselle. Leppävaarassa voi muistaa joulun alla myös heitä, joille lahjat eivät ole itsestäänselvyys. Espoon Nuorkauppakamarin järjestämässä Joulupuu-keräyksessä voi lahjoittaa joululahjoja lähialueella asuville lapsille. Keräyksen pakettikortit ja lahjoituspisteen löydät Sellonaukiolta. Lahjojen toimituksesta vastaa muuttopalvelu Niemi ja jakamisesta Espoon sosiaalitoimi.
Joulupuu-keräys, 24.11.-9.12.2018, Sellonaukio

Rakenna joulupuu -keräyksen kautta on mahdollisuus antaa lahja vähävaraiselle.
Lahjansaajat ovat diakonian asiakkaita: lapsiperheitä ja pienituloisia eläkeläisiä, opiskelijoita ja työttömiä. Joulupuuhun ripustetuissa kirjekuorissa on diakoniatyöntekijän kirjoittama kuvaus ja ohjeet kirjekuoren palauttamiseen. Toivomus on, että lahjoittaja ostaa lahjakortin johonkin Leppävaaran isoista liikkeistä valitsemallaan summalla, jolloin lahjakortin saaja voi ostaa tarvitsemiaan tuotteita. Diakonit toimittavat lahjakortin edelleen saajalle.
Rakenna joulupuu -keräys, 2.-13.12.2018 Leppävaaran kirkko

Toivotamme lämpöä jouluun!